Нові форми навчання держслужбовців започатковано у міграційній службі Прикарпаття

Нові форми навчання держслужбовців започатковано у міграційній службі Прикарпаття

Нові форми навчання держслужбовців започатковано у міграційній службі Прикарпаття

У міграційній службі Івано-Франківської області започатковано  процедуру проведення тренінгів, як нової форми навчання для працівників. На відміну від традиційних тренінгові форми навчання повністю охоплюють увесь потенціал людини: рівень та обсяг її компетентності, здатність до прийняття рішень, взаємодії і командної роботи  тощо. Звичайно, традиційна форма передачі знань не є чимось негативним, проте  у час динамічного розвитку суспільства, швидких змін і безперервного старіння знань традиційна форма навчання має звужені рамки застосування.

Темою першого тренінгу  для працівників апарату та керівників територіальних підрозділів  УДМС в області стало важливе питання, пов’язане з сучасною методикою проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.  Навчання провела внутрішній тренер Управління, завідувач сектору управління персоналом  Антоніна Терещенко. 
Важливі, корисні поради і роз’яснення суті  тренінгової форми навчань учасники отримали також від експерта з ЄС Едити Шостак, представників Міжнародної організації з міграції (МОМ) Романа Горбового і  Управління персоналу ДМС України Ірини Сулимко.

Власне форма проведення навчання неабияк здивувала його учасників, оскільки увесь відведений на це час у залі панувала  атмосфера неформального, невимушеного спілкування, яке відкрило перед групою безліч варіантів розвитку та розв'язання проблеми, заради якої вона зібралася. Зокрема, учасникам навчання імпонували  тренінгові методи, що проводилися у формі гри, відтак процес навчання вийшов цікавим і не обтяжливим. Разом з тим це аніскільки не завадило детально вивчити і засвоїти нормативні документи, які регулюють процес проведення оцінювання, етапи проведення оцінювання та рекомендований алгоритм оцінювання. Тренер Антоніна Терещенко у надзвичайно зрозумілій формі і за допомогою візуальних матеріалів розповіла про підготовку до проведення оціночної співбесіди, процедуру її проведення та використання результатів оцінювання у практичній діяльності служб та підрозділів УДМС України в Івано-Франківській області.

 Під час проведення тренінгу керівникам надали можливість на практиці застосувати надані знання щодо подолання комунікаційних бар’єрів, опанувати техніку активного слухання та форми проведення оціночної співбесіди.
Назагал учасники тренінгу висловили переконання, що започаткування нових методик проведення навчання для державних службовців позитивно вплине на ефективність праці, дозволить використовувати увесь потенціал персоналу Управління, а це означає, що покращуватиметься якість надання громадянам адміністративних послуг.

Управління ДМС в Івано-Франківській області