Обговорення шляхів взаємодії між співробітниками пробації па працівниками Державної міграційної…

Обговорення шляхів взаємодії між співробітниками пробації па працівниками Державної міграційної служби з метою надання послуг комплексної допомоги клієнтам пробації відповідно до їх потреб.

Обговорення  шляхів взаємодії між співробітниками пробації па працівниками Державної міграційної служби з метою надання послуг комплексної допомоги клієнтам пробації відповідно до їх потреб.

На днях  співробітники Київського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в рамках реалізації основного завдання пробації – сприяння в наданні послуг комплексної допомоги відповідно до криміногенних потреб осіб, які перебувають в конфлікті з законом, -відвідали Київський районний відділ у м. Полтаві Управління державної міграційної служи України в Полтавській області.

Метою зустрічі стало обговорення переліку послуг, що надаються  Київським районним відділом УДМС України в Полтавській області та налагодження співпраці. Інспектор Київського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» Альона Гнітій наголосила на проблемних питаннях, з якими часто звертаються до органу пробації підоблікові особи. В свою чергу начальник Київського районного відділу Державної міграційної служби Наталія Тіняєва  ознайомила з переліком послуг, що надаються , ґрунтовно зупинившись на тих питаннях питань, що турбують клієнтів пробації .  Зокрема ухвала рішень про встановлення належності до громадянства України, оформлення набуття громадянства та їх скасування; оформлення та видача громадянам України, які постійно проживають в Україні,  документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство; ідентифікація громадян, які втратили документи, що посвідчують особу; реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб тощо.     Наприкінці зустрічі звернули увагу на порядок отримання нових ID - паспортів України.

«Пробація повинна сприяти реабілітації правопорушника та його інтеграції в суспільство. Для цього співробітники мають бути всебічно розвинені, орієнтуватися у видах соціальних послуг, що надаються державними, громадськими та благодійним організаціями, вміти співпрацювати з ними аби мати змогу вчасно та компетентно надати допомогу клієнтам пробації у вирішенні питань, які є важливими для них.

Управління ДМС у Полтавській області