Очільник УДМС поінформував громадськість про стан оформлення біометричних документів

Очільник УДМС поінформував громадськість про стан оформлення біометричних документів

Очільник УДМС поінформував громадськість про стан  оформлення біометричних документів

Із запровадженням безвізового режиму кількість охочих отримати закордонний біометричний паспорт збільшилась в 2-3 рази, у порівнянні з початком року. Про це повідомляє   прес-служба Вінницької ОДА.

Керівник управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко пов'язує ажіотаж із запровадженням безвізового режиму та настанням сезону відпусток. Також повідомлено, «Згідно рейтингів паспортів світу», вітчизняний біометричний паспорт посів 30-е місце. На зниження ажіотажу чекаємо наприкінці серпня – початку вересня місяця цього року. На даний час, для забезпечення належного рівня обслуговування населення працюють всі територіальні підрозділи нашої служби, таким чином в кожному районі області громадяни мають змогу оформити всі необхідні документи», – зазначив Борис Наливайко.

У вересні планується встановлення електронної черги у всіх територіальних підрозділах УДМС області. Борис Наливайко додав, що кожна територіальна громада має право на придбання спеціальних станцій для оформлення закордонних паспортів та ID-карток. Ці питання територіальні громади вирішують цілковито самостійно. З боку міграційної служби об'єднаним територіальним громадам надаються лише методичні рекомендації, технічна підтримка та консультації.

Наразі станцію для оформлення ID-карток та закордонних біометричних паспортів придбано в місті Вінниці і встановлено в Центрі надання адміністративних послуг по вул. Замостянській, 7.

Управління ДМС у Вінницькій області