Оформлення ID-карток для іноземців

Оформлення ID-карток для іноземців

Оформлення ID-карток для іноземців

76 іноземців уже звернулося до Головного управління ДМС України в Закарпатській області щодо оформлення посвідки на тимчасове проживання нового зразка. З 10 вересня цього року затверджено новий порядок оформлення дозвільних документів для іноземних громадян та осіб без громадянства у формі пластикової картки, що містить безконтактний електронний носій.

Серед тих, хто одними з перших звернувся до міграційної служби краю щодо оформлення біометричних посвідок на тимчасове проживання, левову частку складають студенти-іноземці УжНУ та представники релігійних організацій. Громадянка Королівства Нідерланди Маргарет Броувер-Баккер приїхала на Закарпаття у складі релігійної місії, вона опікується дітьми-інвалідами. Щоб обміняти посвідку-книжечку на сучасну ID-посвідку,  пані Маргарет пройшла через процедуру сканування відбитків усіх пальців, фотографування та перевірила правильність заповнення заяви-анкети працівником підрозділу. Готову біометричну посвідку вона отримає через 15 робочих днів.

З 1 листопада іноземні громадяни зможуть подати документи також на біометричну посвідку на постійне проживання в Україні.

На сьогодні на обліку  міграційної служби Закарпаття  перебуває 2482 іммігрантів та 2183 іноземців і осіб без громадянства, які документовані посвідкою на тимчасове проживання.

 

Головне управління ДМС у Закарпатській області