УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Олена Погребняк була гостем у студії Одеського обласного телеканалу «Репортер»

Олена Погребняк була гостем у студії Одеського обласного телеканалу «Репортер»

Олена Погребняк була гостем у студії Одеського обласного телеканалу «Репортер»

31.01.2018 року гостем у студії Одеського обласного телеканалу «Репортер» була начальник Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області Олена Погребняк.

Під час останньої колегії МВС, яка відбулася 28 січня 2018 року  Голова ДМС України Соколюк М.Ю. наголосив на проведенні масштабної перевірки щодо законності отримання громадянства України. Саме це і стало темою для обговорення у студії телеканалу.

У першу чергу, це стосується громадян вихідців з Сирїі, Палестини та колишніх республік СРСР, тобто країн з підвищеним рівнем міграції, паспортів оформлених у Криму до анексії.  

Починаючи с 2012 року була виявлена велика кількість осіб, незаконно документованих паспортом громадянина України відповідно до рішень суду, а саме рішень, якими було підтверджено, їх проживання на території України на момент проголошення незалежності України та прийняття закону «Про громадянство України» 1991 року, завдяки чому отримували громадянство незаконним шляхом.

Окрім цього, під час ефіру піднімалися актуальні питання щодо реальних строків виготовлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон, оскільки на сьогодні у мережі інтернет існує чимало шахраїв, які користуючись ситуацією вводять в оману людей шляхом надання послуг з прискорення в оформлені закордонного паспорту.

Головне управління ДМС в Одеській області