Онлайн-нарада з органами реєстрації Херсонської області

Онлайн-нарада з органами реєстрації Херсонської області

Онлайн-нарада з органами реєстрації Херсонської області

10 жовтня 2018 року в Херсонській обласній державній адміністрації працівниками УДМС у Херсонській області (далі – УДМС) було проведено онлайн-нараду за допомогою засобів селекторного зв’язку на тему: «Визначення проблемних питань у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб та подальшої співпраці УДМС з органами реєстрації».

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» починаючи з 04 квітня 2016 року функції реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб територіальними підрозділами ДМС України не виконуються, а делеговано органам місцевого самоврядування.

Станом на 1 жовтня 2018 року на території Херсонської області діє 231 орган реєстрації, в тому числі 27 об’єднаних територіальних громад.

Керівництво Управління провело консультування щодо порядку реєстрації до відомчої інформаційної системи – Реєстру територіальних громад для наповнення актуальними відомостями. Також обговорили взаємодію між УДМС та органами реєстрації.

 По завершенню наради працівники відповідали на питання органів реєстрації. Такого типу онлайн-наради допомагають налагоджувати співпрацю між органами та забезпечують повноцінне інформування про актуальні новини і зміни в законодавстві, а також покращує роботу.

Управління ДМС у Херсонській області