Організація надання адміністративних послуг Державної міграційної служби в ЦНАПах.

Організація надання адміністративних послуг Державної міграційної служби в ЦНАПах.

Організація надання адміністративних послуг Державної міграційної служби в ЦНАПах.

20 липня, в Херсонській обласній державній адміністрації відбувся семінар на тему: «Актуальні питання регіонального розвитку: дозвільні процедури в сфері будівництва та організація надання адміністративних послуг Державної міграційної служби в ЦНАПах».

На семінарі обговорювали проблемні питання, які виникають під час реалізації будівельних проектів у регіоні, та наголосили на необхідності повної взаємодії між усіма учасниками містобудівної діяльності, змін до містобудівного законодавства та законодавства у сфері проектування, також розповіли про повноваження ОТГ щодо відведення та надання земельних ділянок, порядок дій.

Особливу увагу приділили актуальним питанням організації надання адміністративних послуг Державної міграційної служби в Центрах надання адміністративних послуг.

Працівники міграційної служби нагадали про переваги біометричних документів та актуальність підключення робочих станцій до ЄІАС УМП щодо оформлення паспорту громадянина України та паспорту громадянина України для виїзду за кордон в ЦНАПах.

Про досвід роботи нещодавно відкритого на території Кочубеївської селищної ради першого ЦНАПу в об’єднаній територіальній громаді Херсонської області розповіла керівник центру. Також досвідом поділилися представники Новотроїцького, Каховського та Херсонського центрів. Саме ЦНАП Кочубеївської ОТГ став першим де запроваджено послугу з виготовлення біометричних паспортів. Наразі очікується введення в експлуатацію робочих станцій в Каховському, Новотроїцькому та Чаплинському ЦНАПах.

Заступник начальника Управління Іванов Дмитро Васильович наголосив, що на сьогодні надзвичайно важливим є питання запровадження послуг оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон через ЦНАПи.

Це не тільки є сучасно, відповідає законодавству України, зменшує корупційні ризики та є одним із елементів концепції розвитку держави, а й стратегії розвитку системи Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року.

Управління ДМС у Херсонській області