Під час профілактичних заходів «Мігрант» працівники УДМС Хмельниччини спільно з правоохоронними…

Під час профілактичних заходів «Мігрант» працівники УДМС Хмельниччини спільно з правоохоронними органами запобігли використанню іноземцем документу, який містить ознаки підробки

Під час профілактичних заходів «Мігрант» працівники УДМС Хмельниччини спільно з правоохоронними органами запобігли використанню іноземцем документу, який містить ознаки підробки

З 01 серпня поточного року  по всій території України розпочато  проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України та притягнення їх до відповідальності згідно  чинного законодавства.

 Під час зазначених заходів, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення разом із працівниками Теофіпольського районного сектору Управління ДМС України в Хмельницькій області було виявлено громадянина Туреччини, який знаходився на території України нелегально, з порушенням правил перебування іноземців на території держави та намагався легалізувати своє становище шляхом укладання шлюбу із громадянкою України.

 Завдяки налагодженій співпраці та ефективній взаємодії між міграційною службою, правоохоронними службами та відділами ДРАЦС ГТУЮ області відбулась процедура ідентифікації даного іноземця та його документів, внаслідок якої виявилось, що гр..Туреччини надав неправдиві відомості у паспортному документі, де дата-штампи про перетин державного кордону містять ознаки підробки та  не відповідають встановленим законодавством зразкам.

В свою чергу, працівниками ВБЗПТЛ ГУНП та Теофіпольського відділу поліції Красилівського ВП ГУНП вилучено у вищезазначеного іноземця паспортний документ та внесено відомості щодо даного громадянина в ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення за ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

 «Одним із пріоритетних напрямків діяльності міграційної служби являється чітка організація роботи по протидії нелегальній міграції.

Під час належного виконанню своїх службових обов’язків при наданні адміністративної послуги працівники міграційної служби запобігли використанню підроблених документів на території держави. Варто також відмітити оперативне реагування представників правоохоронних органів, які в межах своєї компетенції допомагають при виникненні різного роду ситуацій, підтримуючи таким чином порядок та громадську безпеку області»-, зазначив начальник Управління Олег Паньков.

Управління ДМС у Хмельницькій області