Підготовка до Всеукраїнського тижня права

Підготовка до Всеукраїнського тижня права

Підготовка до Всеукраїнського тижня права

5 грудня 2018 року перший заступник Головного управління ДМС України в Одеській області Іван Безкищенко та начальник відділу соціальної інтеграції Управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Євген Юзік взяли участь в засіданні Одеської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.
На даному засідання обговорили організаційні моменти проведення Всеукраїнського тижня права з 10 по 14 грудня, стан правової освіти ромів, про співпрацю з громадськими організаціями та низку інших питань.
Одним з питань, яке розглянули під час засідання та яке безпосередньо пов`язане з діяльністю Державної міграційної служби України – підвищення рівня правової культури біженців та осіб, що потребують додаткового захисту. Його висвітлив Євген Юзік.
«Захист прав біженців є однією з гострих проблем, що носять глобальний характер. Загальна декларація Прав людини 1948 року проголосила, що людина повинна мати всі права і свободи. Прийнявши цей документ, світове співтовариство визнало, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності і правах. Однак в реальності біженці виявилися найбільш вразливою групою населення. Це змусило окремі держави вжити заходи правового і організаційного характеру для полегшення їх тяжкого становища і переглянути політику щодо таких людей. Разом з тим, для того щоб мігранти могли вільно користуватись своїми правами і в той же час не зловживати ними, необхідно підвищувати рівень їх правової культури» - зазначив Євген Юзік.

Головне управління ДМС в Одеській області