Підведення підсумків роботи Управління Київської області за шість місяців

Підведення підсумків роботи Управління Київської області за шість місяців

Підведення підсумків роботи Управління Київської області за шість місяців

26 липня в м. Вишгород відбулося підведення підсумків роботи. Керівники структурних та територіальних підрозділів розглянули результати роботи за ключовими напрямами, такими як оформлення та видача паспортів громадян України, паспортів громадян України для виїзду за кордон, документування тимчасовими та постійними посвідками іноземців, питання протидії нелегальній міграції, робота з шукачами притулку та біженцями.

Працівниками територіальних підрозділів області протягом першого півріччя 2018 року оформлено 29 825 паспортів громадянина України (ID-картка) та 140 880 паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Продовжується взаємодія з Центрами надання адміністративних послуг в напрямі паспортної роботи. До вже існуючих ЦНАПів додався новий, що відкрився на базі Чабанівської сільської ради.

З початку року оформлено 874 посвідки на постійне проживання в Україні. Прийнято до розгляду 584 клопотання від іноземних громадян та осіб без громадянства про отримання дозволу на імміграцію, надано дозвіл на імміграцію 541 особі. Оформлено 1004 посвідки на тимчасове проживання та продовжено 813.

На території Київської області виявлено 307 нелегальних мігрантів. Прийнято 269 рішень про примусове повернення та 32 про примусове видворення. Виставлено заборону вї’зду до країни ждя 59 осіб. До ПТПІ поміщено 31 нелегального мігранта. Накладено 1153 постанови про адміністративні правопорушення.

На підведенні підсумків був присутній Максим Соколюк. Голова ДМС України наголосив на тому, що основним пріоритетом ДМС, як структури, що надає адміністративні послуги, має бути клієнтоорієнтованість.  Отримання послуг повинно бути швидким, зручним та зрозумілим, без вимагання документів, які не передбачаються чинним законодавством України. Також серед пріоритетів залишається протидія корупції. У випадках, коли громадянин виявляє підтверджені факти прояву корупція – потрібно невідкладно звертатися до поліції. Державна міграційна служба зацікавлена в прозорому наданні послуг населенню та унеможливленню існування корупційної складової.

Управління ДМС у Київській області