Питання реадмісії осіб обговорили на робочій зустрічі в Черкасах

Питання реадмісії осіб обговорили на робочій зустрічі в Черкасах

Питання реадмісії осіб обговорили на робочій зустрічі в Черкасах

Співробітники Управління ДМС України в Черкаській області на чолі з начальником Шапраном І. В. під час робочої зустрічі обговорили питання співробітництва з прокурором прокуратури області з міжнародно-правових доручень, старшим радником юстиції прокуратури Черкаської області Ахмедовим С. М. та завідувачем сектору міжнародного поліцейського співробітництва  Головного управління національної поліції в Черкаській області Мазуровим С. Д.

Зокрема, йшлося про поглиблення співпраці щодо ідентифікації громадян, які підлягають реадмісії (повернення) до держав їхнього походження або постійного проживання. На міграційну службу покладено завдання із виконання запитів про реадмісію осіб за стандартною процедурою, що надходять із країн, з якими Україною укладено міжнародні угоди у згаданій сфері.

Представниками правоохоронних органів та міграційної служби напрацьований алгоритм дій щодо співпраці з виконання запитів про реадмісію осіб. Практична взаємодія у вказаному напрямку позитивно вплине не тільки на процедуру ідентифікації громадян, але й створить передумови для безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на території України та територіях договірних сторін.

Зазначимо, що реадмісія – це взаємні зобов’язання держав, які закріплюються в міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн та осіб без громадянства, які незаконно прибули на територію однієї з договірних сторін або, прибувши законно, втратили підстави для легального перебування.

Управління ДМС у Черкаській області