Працівник прес-служби УДМС була спікером у програмі на місцевому радіо

Працівник прес-служби УДМС була спікером у програмі на місцевому радіо

Працівник прес-служби УДМС була спікером у програмі на місцевому радіо

У Рівненській міграційній службі зберігається сталий попит на оформлення біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон.

Після ухвалення Європейським парламентом рішення про безвізовий режим для України, краяни та жителі прилеглих областей активно готуються до перетину кордону в умовах безвізу та виготовляють біометричні документи.

29 травня, з приводу роз`яснення умов перетину кордону з країнами ЄС та країнами Шенгенської угоди, було запрошено головного спеціаліста із зв`язків з громадськістю та ЗМІ міграційної служби Валентину Іванюк взяти участь у програмі «Закон», що на Рівненському радіо ФМ.

У розмові з ведучою розглянули перелік країн, які можна вільно відвідувати, маючи відповідні документи, та головні правила безвізового режиму з Європейським союзом. Головний спеціаліст наголосила на умовах перебування на території ЄС – не більше 90 днів протягом 180-денного період, та бути здатним обґрунтувати мету візиту при перетині кордону.

На передачі обговорювали інформацію про  те, де можна оформити біометричний паспорт, коли це варто зробити, які документи необхідно подати та  як здійснити оплату адміністративної послуги.

Головний спеціаліст запевнила слухачів, що обов`язкової вимоги замінити звичайний закордонний паспорт на біометричний не існує. Власники закордонних паспортів старого зразка можуть продовжувати їздити до ЄС за чинною візою до закінчення терміну її дії, а згодом знову звернутися до консульства  по нову візу.Працівник прес-служби Управління ДМС України в Рівненській області була спікером у програмі на місцевому радіо

Управління ДМС у Рівненській області