Працівниками міграційної спільно з правоохоронними органами на території міста Львова та області…

Працівниками міграційної спільно з правоохоронними органами на території міста Львова та області проведено профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант»

Працівниками міграційної спільно з правоохоронними органами на території міста Львова та області проведено профілактичні заходи з  нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант»

Відповідно до вимог підпункту 31 пункту 4 Положення про Державну міграційну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 року №360, з метою запобігання порушенню законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ, посилення контролю за перебуванням на території України іноземних громадян, а також з метою запобігання та протидії нелегальній міграції, іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, відповідно до Наказу МВС України від 04.10.2017 №824, на виконання Доручення ДМС від 12.10.2017 №Д/156/2.1-17, на території міста Львова та області спільно з правоохоронними органами проведено профілактичні заходи з  нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Під час проведення практичного етапу відпрацювання вжито комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на запобігання та протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері і притягнення порушників до адміністративної  відповідальності згідно з  законодавством.

Зокрема територіальними та структурними підрозділами на територіях обслуговування проводились відпрацювання місць можливого перебування на території України іноземців та осіб без громадянства, а саме – речові та продовольчі ринки, торгівельні та будівельні майданчики, гуртожитки ВНЗ, готелі, хостели, залізничні вокзали, пасажирські потяги, автостанції, автотранспорт, адреси тимчасового проживання (перебування) з метою виявлення іноземців, які незаконно перебувають на території України, та фактів їх незаконного перевезення або переховування.

Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території області, надано інформацію про їх основні права і обов’язки, правове регулювання їх реєстрації під час перебування на території України.

Загалом, під час проведення відпрацювання до здійснення планових заходів в середньому за добу залучалось від 25 до 35 працівників міграційної служби, поліції, прикордонної служби, органів влади і місцевого самоврядування.

В цілому за допущені порушення правил перебування в Україні під час здійснення планових заходів працівниками ГУ ДМС виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 216 порушників, з них: за ч.1 ст.203 КУпАП – 186 осіб, за ст. 204 – 5 осіб, за ст. 205 – 22 особи, за ст. 206 – 3 особи. Накладено штрафів на загальну суму – 162 420 грн., стягнуто – 153 070 грн.

Протягом здійснення відпрацювання працівниками служби прийнято 119 рішень про примусове повернення іноземців до країн походження, з них 14 – із забороною подальшого в’їзду терміном на 3 роки, 1 – рішення про примусове видворення, 1 – іноземця поміщено до Волинського ПТПІ. 

Працівниками Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області продовжується робота щодо виявлення та документування порушень міграційного законодавства, протидії нелегальній міграції.

Головне управління ДМС у Львівській області