Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за 2017 рік

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за 2017 рік

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за  2017 рік

25 січня 2018 року під головуванням заступника начальника управління Степана Підручного у м. Боряка відбулася нарада Управління ДМС України в Київській області з підведення підсумків за результатами діяльності Управління та територіальних підрозділів за 2017 рік. В ній взяли участь керівники відділів, секторів управління та керівники територіальних підрозділів.

На нараді обговорювали результати роботи Управління. Протягом року в межах повноважень Управлінням розглянуто 1446 клопотань з питань громадянства України, оформлено та видано 1488 довідок про прийняття до громадянства України. У взаємодії з Центрами надання адмінпослуг видано 292400 біометричних документів. З них паспортів у формі ID-картки – 54197 та паспортів громадян України для виїзду за кордон – 238203. Територіальними підрозділами було здійснено вклейку 49116 фотокарток до паспортів громадян України у формі «книжечки».

Поступово відбувається підключення територіальних підрозділів до системи електронної черги. По закінченню 2017 року було підключено 5 районів.

Також протягом звітного періоду регулярно проводився ряд профілактичних і практичних заходів, направлених на виявлення і притягнення до визначеної законом адміністративної відповідальності порушників міграційного законодавства серед іноземців, осіб без громадянства та громадян України, які всупереч вимогам закону надають іноземним громадянам житло, працевлаштування та інші не передбачені законодавством послуги. Було виявлено 416 нелегальних мігрантів. Щодо 381 з них було прийнято рішення про примусове повернення, а щодо 32 – рішення про примусове видворення. 76 особам було виставлено заборону в’їзду. 27 нелегальних мігрантів було поміщено до ПТПІ, а 21 – примусово видворено з території України.

Продовжується робота Управління за напрямками роботи з іноземцями, особами без громадянства і шукачами захисту. Наразі на обліку УДМС України в Київській області перебувають 16732  іноземних громадян та осіб без громадянства, які документовані посвідкою на постійне проживання. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року ця цифра становила 15570.

Степан Підручний наголосив на тому, що пріоритети Управління в роботі залишаються незмінними, а саме: надавати якісні адміністративні послуги населенню; ввічливо та уважно ставитися до громадян, які звернулися для отримання адміністративних послуг; взаємодіяти з громадськістю та постійно підвищувати якість організації роботи.

Управління ДМС у Київській області