Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за 9 місяців поточного року

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за 9 місяців поточного року

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи  за 9 місяців поточного року

26 жовтня під головуванням  начальника управління міграційної служби Київської області Олексія Пустовіта у м. Богуславі відбулася нарада Управління ДМС України в Київській області з підведення підсумків за результатами діяльності Управління та територіальних підрозділів за 9 місяців 2017 року. В ній взяли участь заступник Голови ДМС Тетяна Нікітіна, Директор Департаменту з питань громадянства Алла Чередніченко, заступники начальника управління, керівники відділів, секторів управління та керівники територіальних підрозділів.

На нараді обговорювали результати роботи Управління за 9 місяців 2017 року. В межах повноважень в Управлінні розглянуто 1078 клопотань з питань громадянства України, до ДМС направлено 145 справ відповідно до ч.1 ст.9 ЗУ «Про громадянство України». Кількість оформлених ID-карток складає 38122, а паспортів громадян України для виїзду за кордон – 179602. Беспосередньо працівниками Управління прийнято 101948 заяв на оформлення. За аналогічний період минулого року ця цифра складає 37815 заяв.

Управлінням ДМС України в Київській області та його територіальними підрозділами протягом звітного періоду регулярно проводився ряд профілактичних і практичних заходів, направлених на виявлення і притягнення до визначеної законом адміністративної відповідальності порушників міграційного законодавства серед іноземців, осіб без громадянства та громадян України, які всупереч вимогам закону надають іноземним громадянам житло, працевлаштування та інші не передбачені законодавством послуги. За вказаний період було виявлено 246 нелегальних мігрантів. Щодо 225 з них було прийнято рішення про примусове повернення, а щодо 20 – рішення про примусове видворення. 43 особам було виставлено заборону в’їзду. 16 нелегальних мігрантів було поміщено до ПТПІ, а 14 – примусово видворено з території України.

Також активно продовжується робота Управління за напрямками роботи з іноземцями, особами без громадянства і шукачами захисту. Наразі на обліку УДМС України в Київській області перебувають 16732  іноземних громадян та осіб без громадянства, які документовані посвідкою на постійне проживання. З початку року надійшло та розглянуто  2669  заяв щодо оформлення (1556)  або продовження терміну дії (1114) посвідки на тимчасове проживання у відповідності до статей 4 і 5 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Станом на 1 жовтня 2017 року в Управлінні на обліку знаходиться 114 визнаних біженців та 19 осіб, які потребують додаткового захисту. Дана категорія осіб звертається до Управління з питань виготовлення та  продовження строку дії посвідчення біженця, проїзного документу  біженця, виготовлення та продовження строку дії посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, надання довідок про термін перебування в статусі біженця тощо.

В рамках розширеної наради для керівників територіальних підрозділів заступником голови ДМС Тетяною Нікітіною та Директором Департаменту з питань громадянства Аллою Чередніченко був проведений навчальний семінар за напрямком роботи документування заявників з зони АТО та тимчасово окупованих територій.

Плануючи роботу на наступне півріччя, Олексій Пустовіт наголосив на тому, що основними завданнями Управління та територіальних підрозділів залишаються: якісне надання адміністративних послуг населенню; ввічливе та уважне ставлення до громадян, які звернулися для отримання адміністративних послуг; взаємодія з громадськістю; підвищення якості організації роботи з оформлення біометричних документів.

Управління ДМС у Київській області