Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за I квартал 2018 року

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за I квартал 2018 року

Працівники міграційної служби Київщини  підвели підсумки роботи за I квартал 2018 року

 
     26 квітня 2018 року під головуванням начальника управління Олексія Пустовіта у смт. Володарка відбулася нарада Управління ДМС України в Київській області з підведення підсумків за результатами діяльності Управління та територіальних підрозділів за 3 місяці 2018 року. В ній взяли участь керівники відділів, секторів управління та керівники територіальних підрозділів.

На нараді обговорювали результати роботи. Працівниками територіальних підрозділів УДМС області протягом першого кварталу 2018 року  прийнято 16084 заяви-анкети на документування паспортом громадянина України, видано -16400 паспортів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість оформлених паспортів громадянина України збільшилась приблизно на 30 %.

До паспорта громадянина  України  вклеєно фотокарток – 11299 ( 2017 – 12014).

До підрозділів Управління ДМС України в Київській області з клопотанням про видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон звернулось 73 491 громадян. 

Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті «Україна» додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» складала близько 700 тисяч, то станом на 16 квітня черга складала 572 тисячі.

По лінії громадянства від територіальних підрозділів надійшло на розгляд 504 справи за заявами з клопотанням про оформлення громадянства України.        

Продовжується робота Управління за напрямками роботи з іноземцями, особами без громадянства і шукачами притулку. Станом на 01.04.2018 року на території області тимчасово проживає 4428 іноземних громадяна та осіб без громадянства, які документовані посвідкою на тимчасове проживання. В порівнянні з аналогічним періодом 2017 року ця цифра становила 3336. Прийнято до розгляду 239 клопотань від іноземних громадян та осіб без громадянства про отримання дозволу на імміграцію.  

Також протягом звітного періоду регулярно проводився ряд профілактичних і практичних заходів, направлених на виявлення і притягнення до визначеної законом адміністративної відповідальності порушників міграційного законодавства серед іноземців, осіб без громадянства та громадян України, які всупереч вимогам закону надають іноземним громадянам житло, працевлаштування та інші не передбачені законодавством послуги. Виявлено 175 нелегальних мігрантів. Щодо 146 з них прийнято рішення про примусове повернення, а щодо 23 – рішення про примусове видворення. 35 особам виставлено заборону в’їзду. 23 нелегальних мігранта поміщено до ПТПІ, а 13 – примусово видворено з території України.

Збільшення показників на напрямі по протидії нелегальній міграції у 2018 році стало можливим завдяки проведенню загальнонаціональної спільної операції під умовною назвою «Мігрант». Наявна статистична інформація свідчить про ефективність проведення спільних заходів із підрозділами Національної поліції.

Олексій Пустовіт, завершуючи підведення підсумків роботи, сказав: «Все залежить від кожного з нас. І від працівників, і від громадян, які звертаються за наданням адміністративних послуг. Якщо ми йдемо до європейського майбутнього, то повинні відповідати цьому майбутньому, поважати один одного та відповідально ставитися до виконання свої обов’язків».

Тому робота по кожному напряму діяльності УДМС Київської області була і залишається важливою для співробітників Управління та територіальних підрозділів.  

Управління ДМС у Київській області