Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за шість місяців 2017 року

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за шість місяців 2017 року

Працівники міграційної служби Київщини підвели підсумки роботи за шість місяців 2017 року

В Управлінні ДМС на Київщині відбулась розширена нарада за підсумками роботи за перше півріччя поточного року. Під головуванням  начальника УДМС України в Київській області Олексія Пустовіта, у ній взяли участь заступники начальника управління, керівники відділів, секторів управління та керівники територіальних підрозділів. На нараді обговорювали результати роботи Управління за перше півріччя 2017 року, проблемні питання та досягнення.

Всі територіальні підрозділи УДМС України в Київській області працюють на повну потужність задля якісного оформлення і видачі паспортів громадянина України у формі картки (ID) та паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Працівниками територіальних підрозділів УДМС області за перше півріччя 2017 року всього документовано паспортом громадянина України  21841 особа.

З них: видано 2243 паспорта громадянина України у формі книжечки та 19598 паспортів у вигляді ID-картки.

За 6 місяців 2017 року Управлінням було оформлено та видано 80382  паспорта громадянина України для виїзду за кордон. В такий самий період минулого року ця кількість становила 63497. Аналізуючи статистичні дані минулих років, слід відмітити тенденцію зростання майже вдвоє кількості бажаючих отримати біометричний паспорт для виїду за кордон.

Для зручності громадян планується поступове впровадження електронної черги у всіх територіальних підрозділах області, а також безпосередньо в Управлінні. Електронна черга встановлена та запущена в роботу у трьох підрозділах: Бориспільському,  Вишгородському та Києво-Святошинському.

Станом на липень 2017 року на території Київської області функціонує три ЦНАПи, в яких встановлено обладнання для оформлення та видачі біометричних документів. Наразі Київська область є першої та єдиною, в якій на території одного району в такому режимі функціонує два ЦНАПИ: один міського значення, а інший – районного.

Плануючи роботу на наступний квартал, начальник націлив керівників структурних та територіальних підрозділів на суворе дотримання вимог міграційного законодавства, якісне надання адміністративних послуг для населення області та активізацію роботи за напрямом протидії нелегальній міграції.

Управління ДМС у Київській області