УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Працівники міграційної служби міста Лимана завітали до школярів

Працівники міграційної служби міста Лимана завітали до школярів

Працівники міграційної служби міста Лимана завітали до школярів

8 вересня завідувач Лиманського МВ ГУ ДМС України в Донецькій області Ольга Кононенко провела з учнями Лиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 урок щодо популяризації біометричних документів серед молоді. Як відомо, одним із важливих завдань загальної середньої освіти в Україні є формування правосвідомості та правової культури учнівської молоді. Вирішення цього завдання покладається на відповідні предмети в основній та старшій школі, насамперед на курс «Людина і світ».

Саме цього дня Ольга Олександрівна поспілкувалася з учнями на тему: «Оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки – обов’язок кожного українця, якому виповнилося 14 років». Як зазначила Ольга Кононенко учні проявили не аби який інтерес до зазначеної теми. Крім цього, їх цікавили питання: «Що таке безвіз», «Головні правила безвізового режиму з країнами ЄС», «До яких країн Європи, українці можуть їздити без віз» та інше.

Відповідаючи на багаточисленні питання та підводячи підсумок зустрічі зазначила, що сьогодні всі паспорти – і внутрішній паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, і паспорт громадянина України для виїзду закордон – мають електронний чіп із біометричними даними власника документу. Цей паспорт неможливо підробити, ним не зможе скористатися жодна інша особа. У майбутньому також будуть розвиватися електронні сервіси, які дозволять суттєво спростити надання послуг громадянам, які мають біометричні документи.

Головне управління ДМС у Донецькій області