УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Працівники міграційної служби Полтавщини взяли участь в інформаційній акції «Лабіринт можливостей»

Працівники міграційної служби Полтавщини взяли участь в інформаційній акції «Лабіринт можливостей»

Працівники міграційної служби Полтавщини взяли участь в інформаційній акції «Лабіринт можливостей»

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у Полтаві, біля Монумента слави, відбулась обласна інформаційна акція «Лабіринт можливостей». Її організували представники БО «Світло надії». Координатором заходу виступило Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

У всіх обласних центрах України проводяться акції «Лабіринт можливостей». Метою таких акцій є підвищення рівня обізнаності громадян щодо проблеми торгівлі людьми й ризиків потрапляння у відповідні ситуації при нелегальному працевлаштуванні.

Захід організовано в рамках проекту «Посилення громадського контролю за виконанням політики протидії торгівлі людьми у Полтавській області», що реалізується БО «Світло надії» у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади (DFATD) та підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку  USAID Ukraine – USAID Україна).

До проведення інформаційної акції долучилися працівники відділу організації з запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення міграційної служби Полтавщини, Полтавські обласний і районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей облдержадміністрації, Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області, представник Міжнародної організації з міграції в Україні, Головне управління Національної поліції в Полтавській області, Департамент освіти і науки облдержадміністрації, сектор у справах сім’ї, молоді і спорту Полтавської райдержадміністрації.

Згідно з оцінками Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, а кожен п’ятий погодився принаймні на одну з ризикованих пропозицій щодо роботи за кордоном.

Управління ДМС у Полтавській області