Працівники міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів Хмельниччини примусово…

Працівники міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів Хмельниччини примусово видворили за межі території України «кримінального авторитета»-громадянина Грузії

Працівники міграційної служби разом із представниками  правоохоронних органів Хмельниччини примусово видворили за межі території України «кримінального авторитета»-громадянина Грузії

З метою забезпечення ефективного захисту національних інтересів держави з протидії нелегальній міграції та охорони громадського порядку, а також відпрацювання взаємодії з правоохоронними органами для цілеспрямованої боротьби із злочинністю у сфері боротьби з торгівлею людьми та іншими злочинами, пов’язаними з незаконною міграцією на території України, працівниками міграційної служби та правоохоронних органів на постійній основі здійснюються заходи щодо виявлення іноземців, які перебувають на території України без наявних підстав та порушують міграційне законодавство.

Так, 20 грудня відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС України в Хмельницькій області разом із оперуповноваженими співробітниками Управління карного розшуку та спецпризначенцями ГУ НП було затримано громадянина Грузії, який має статус «кримінального авторитета» та який звільнився з державної установи покарання «Шепетівська виправна колонія (№98)»  по відбуттю строку покарання за вчинення кримінального правопорушення згідно ч.2 ст.187 КК України.

Для забезпечення виконання рішення  Хмельницького міськрайонного суду щодо затримання та примусового видворення за межі держави гр. Грузії, працівниками міграційної служби та кримінальної поліції вищевказаному іноземцю було забезпечено супровід до ОКПП «Київ» для відправлення його до країни походження .

Відповідно до ст. 30  Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» гр. Грузії заборонено в’їзд в Україну строком на 5 років.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області