Житомирські міграційники взяли участь у акції з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Житомирські міграційники взяли участь у акції з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Житомирські міграційники взяли участь у акції з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

У переддень свята – Міжнародного дня захисту дітей за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Житомирській області в міському відділі пробації Центрального міжрегіонального Управління з питань виконання кримінальних покарань відбулась зустріч із неповнолітніми - умовно засудженими.   

Перед присутніми виступили перший заступник начальника управління Ірина Волошина, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Світлана Шостак, завідувач сектору  з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Віта Садовська-Мариніна, які розповіли   підліткам про їхні права та обов’язки, передбачені українським законодавством, про те, як захистити свої права у Європейському суді з прав людини, як і куди можна звернутися за безоплатною правовою допомогою  тощо.

У даній зустрічі взяли участь і працівники Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області. Заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Марина Фільо розповіла присутнім про правове регулювання та особливості переходу на паспорти нового зразка (ID-картки), документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

З особливою цікавістю присутні слухали про безвізовий режим для України з Європейським Союзом. Працівники міграційної служби Житомирщини розповіли про головні правила, які стосуються громадян нашої держави під час подорожі до країн Європейського Союзу зокрема, подорожуючі повинні мати біометричний закордонний паспорт, перебувати на території ЄС не більше 90 днів упродовж 180-денного періоду, бути здатним обґрунтувати мету візиту при перетині кордону та під час безвізової подорожі не влаштовуватися на роботу, навіть короткочасну (для цього необхідно оформити робочу візу).

Управління ДМС у Житомирській області