Працівники Рівненської міграційної служби провели цільові навчання для особового складу поліції…

Працівники Рівненської міграційної служби провели цільові навчання для особового складу поліції регіону

Працівники  Рівненської міграційної служби провели цільові навчання для особового складу поліції регіону

1 листопада керівники територіальних підрозділів та обласного Управління ДМС області взяли участь у робочих нарадах відділів (відділень) поліції ГУНП в Рівненській області.

Відповідно до наказу МВС України у жовтні розпочалися загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», спрямовані на виявлення іноземців, які незаконно перебувають на території України. Відтак, основна роз`яснювальна робота із правоохоронцями велася щодо питань протидії нелегальній міграції.

Керівники міських (районних) відділів та секторів УДМС провели навчання стосовно правового статусу іноземців та осіб без громадянства, зосередивши значну увагу на перевірці дотримання іноземцями, особами без громадянства та громадянами України (які зобов'язані забезпечити виконання іноземцями правил перебування в Україні) міграційного законодавства та виявлення порушників. Важливими пунктами виділили:

  • підстави для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;
  • видачу посвідок на постійне та тимчасове проживання;
  • порядок застосування адміністративних стягнень за статями 203, 204,205, 206 КУпАП;
  • скорочення терміну перебування іноземних громадян через порушення ними громадського порядку.

Особовий склад поліції ознайомили із видами підробок паспортних документів іноземців та осіб без громадянства. В ході нарад обговорили зміст та правові підстави підготовки співробітниками відділів поліції ГУНП до територіальних підрозділів УДМС подань щодо вжиття додаткових заходів до порушників міграційного законодавства України. В окремих районах працівники поліції за підсумками проведеного навчання склали заліки зі знання нормативної бази міграційного законодавства.

Управління ДМС у Рівненській області