Працівники УДМС України в Миколаївській області зустрілись зі іноземними студентами Національного…

Працівники УДМС України в Миколаївській області зустрілись зі іноземними студентами Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова

Працівники УДМС України в Миколаївській області зустрілись зі  іноземними студентами Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права начальник Управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області Володимир Іванов та начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Миколаївській області Артем Місанчук відвідали Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова де зустрілись із  іноземними студентами, які навчаються в ВУЗі.

В зустрічі також прийняв участь представник прикордонної служби та  працівники відділу міжнародних зв’язків Національного університету кораблебудування імені Адмірала Макарова та іноземні студенти ВУЗу.

В ході заходу працівниками УДМС України в Миколаївській області було роз’яснено права та обов’язки іноземців, які перебувають на території України, правила реєстрації іноземців згідно з Законом України «Про правовий статус іноземців» і Правилами в’їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України й транзитного проїзду через її територію.

Також з доповіддю про  відповідальність за порушення міграційного законодавства та запобігання проявам ксенофобії виступив представник прикордонної служби та доповів, що головними компонентами в просвітницькій роботі з попередження поширення ксенофобських і расистських проявів виступають глибокі знання про толерантність та певні навички розв’язання конфліктів.

Знання допомагають переконати кожного в доцільності прийняття рішень і включають усвідомлення наслідків учинків, розуміння меж толерантності, а також інформацію про можливі й необхідні альтернативні дії. Важливо вміти долати непорозуміння шляхом спілкування, усвідомлювати особливості та ризик конфліктних ситуацій, надаючи, таким чином, можливість кожному індивіду контролювати свою поведінку. Пропонувати альтернативні способи врегулювання конфліктів і вчити застосовувати набуті знання в реальних ситуаціях.

 В ході зустрічі лунало багато питань від студентів ВУЗу, на які  працівниками УДМС України в Миколаївській області та представником прикордонної служби були надані вичерпні відповіді.

Управління ДМС у Миколаївській області