Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у навчально-методичному семінарі, де розглядалось питання…

Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у навчально-методичному семінарі, де розглядалось питання щодо осіб, які звернулись за захистом та перебувають в процедурі екстрадиційної перевірки

Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у навчально-методичному семінарі, де розглядалось питання щодо осіб, які звернулись за захистом та перебувають в процедурі екстрадиційної перевірки

20 червня у всьому світі вшановують Всесвітній день біженців, затверджений Генеральною Асамблеєю ООН в 2000 році. Війни, стихійні лиха, порушення прав людини- головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого.

Саме в цей день, в приміщенні прокуратури Хмельницької області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Міжнародно-правове співробітництво у кримінальному провадженні - дотримання міжнародних договорів та КПК України під час виконання процесуальних дій, екстрадиції, перейняття кримінального провадження», участь у якому взяла завідувач сектору у справах біженців та соціальної інтеграції  УДМС в Хмельницькій області Валентина Возовик.

Валентина Іванівна поінформувала всіх присутніх щодо завдань, які покладені на Державну міграційну службу з метою забезпечення Плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту в українське суспільство на період до 2020 року та окремо зупинилась на питанні щодо процедури розгляду звернення із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту відповідно до ЗУ «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», зокрема осіб, які звернулись за захистом та перебувають в процедурі екстрадиційної перевірки.

Відповідно до наказу ДМС України від 27 лютого 2015 року №29 про створення міжрегіональних підрозділів з питань біженців, на Управління ДМС України в Хмельницькій області покладено повноваження по виконанню завдань та ефективної реалізації законодавства щодо біженців на території Тернопільської та Чернівецької областей. Станом на 01.06.2017 року на обліку в міжрегіональному підрозділі по роботі із біженцями УДМС України в області перебуває 59 біженців та 11 осіб, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту.

Загалом,  в Україні зареєстровано близько 2,4 тис. осіб цієї категорії та ще близько 600 осіб отримали додатковий захист.

Управління ДМС у Хмельницькій області