Представники міграційної служби Полтавщини вшанували пам'ять ветеранів війни

Представники міграційної служби Полтавщини вшанували пам'ять ветеранів війни

Представники міграційної служби Полтавщини вшанували пам'ять ветеранів війни

Представники міграційної служби Полтавщини взяли участь у заходах із нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відбулися у Полтаві.

Перший заступник УДМС України в Полтавській області Олена Діденко разом із працівниками, а також із представниками міської влади, депутатського корпусу, ветеранських організацій, трудових колективів, духовенства, громадських спілок, учнівською та студентською молоддю, мешканцями обласного центру поклала квіти до Меморіалу Солдатської Слави.

Пізніше міграційники долучилися до покладання квітів до могил загиблих учасників антитерористичної операції й учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях на Алеї Героїв Центрального міського кладовища Полтави.

– У 17 років мене призвали в армію й відправили на фронт. Я брав участь у боях при взятті фортеці Кенігсберг. Там був поранений. У боях за звільнення Польщі загинули багато моїх товаришів. Також брав участь у штурмі Берліна, – розповів про свій бойовий шлях ветеран Другої світової війни 90-річний полтавець Аркадій Олександрович Петров. – Завдяки неймовірним зусиллям і ціною величезних втрат ворог був розбитий. Настав довгоочікуваний День Перемоги. Нехай наші нащадки не знатимуть такої страшної війни, яку бачили ми. І нехай на нашій українській землі нарешті запанує мир і настане щасливе майбутнє.

Пам’ять усіх полеглих в роки Другої світової війни й ветеранів вшанували хвилиною мовчання.

Управління ДМС у Полтавській області