Представники Міжнародної організації з міграції на Житомирщині

Представники Міжнародної організації з міграції на Житомирщині

Представники Міжнародної організації з міграції на Житомирщині

З метою вивчення потреби територіальних органів ДМС України у підвищенні рівня спроможності служб управління персоналом 11 грудня Житомирщину відвідала делегація експертів Європейського Союзу.

Даний візит відбувся за попередньої домовленості щодо оціночних візитів експертів ЄС до територіальних органів ДМС і результатами проведення семінару з представниками служб управління персоналом територіальних органів ДМС у рамках реалізації кадрового компоненту проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», що імплементується Міжнародною організацією з міграції.

Участь у заходах взяли експерти Європейського Союзу Едита Шостак, Клаудія Торрес-Бартизель, представник Представництва МОМ в Україні Роман Горовий, начальник Управління персоналу Державної міграційної служби Сергій Селіванов, відповідальні працівники ДМС та УДМС.

Міжнародні експерти розповіли про свою діяльність в Україні, яка спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Саме максимізація цих можливостей й зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними переміщеннями, — це керівні принципи всіх заходів і програм, які реалізує Представництво МОМ в Україні.

Ця міжнародна організація в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам і людям, які зазнали наслідків конфлікту, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами, а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.

На зустрічі начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько, запевнив міжнародних експертів у подальшому співробітництві, позитивному вирішенні можливих існуючих проблем при використанні потенціалу розвитку міграції, популяризації її культурного розмаїття та протидії ксенофобії та нетерпимості на Житомирщині.

Зі своєї сторони експерти ЄС подякували керівництво УДМС в області за розуміння та підтримку їх важливої діяльності.

Управління ДМС у Житомирській області