Представники УДМС в Рівненській області взяли участь у засіданні круглого столу в рамках реалізації…

Представники УДМС в Рівненській області взяли участь у засіданні круглого столу в рамках реалізації проекту про гендерне програмування

Представники УДМС в Рівненській області взяли участь у засіданні круглого столу в рамках реалізації проекту про гендерне програмування

11 липня говорили на засіданні круглого столу про можливості врахування міжнародних зобов`язань щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у місцевих програмах Рівненської області з представниками Комітету CEDAW.

Зустріч у місті Рівне відбувалася в рамках реалізації проекту «Гендерне програмування, як інструмент для забезпечення рівності та захисту прав жінок в Україні», метою якого є створення потужних людських ресурсів для механізму покращення становища жінок в Україні.

Координатори Комітету та громадської організації  «Центр «Жіночі перспективи» запросили для обговорення очільників органів місцевого самоврядування,  місцевих експертів, представників районів області, в тому числі і працівників Рівненської міграційної служби.

 На заході розглядали заключні зауваження Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про результати проведених законодавчих реформ стосовно ліквідації дискримінації  щодо жінок. Було відмічене дієве спрямування засад Резолюції 1325, ухваленої Радою Безпеки ООН на її 4213-му засіданні 31 жовтня 2000 року, спрямоване на пом`якшення негативного впливу наслідків збройних конфліктів на становище жінок.  Це має важливе значення в умовах, коли триває війна на сході нашої держави. Особливу увагу учасники зустрічі зосередили на можливості участі жінок у попередженні, врегулювання конфліктів, миробудівництві та підтримці миру.

Враховуючи  впровадження Кабінетом Міністрів України 5 квітня 2017 року Концепції Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, на засіданні круглого столу визначили подальші аспекти виконання Програми в удосконаленні механізму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя. Ці засади сприятимуть подальшому впровадженню європейських стандартів рівності.

Управління ДМС у Рівненській області