Презентація нових можливостей сучасної бібліотеки для біженців

Презентація нових можливостей сучасної бібліотеки для біженців

Презентація нових можливостей сучасної бібліотеки для біженців

10 серпня поточного року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Грушевського у відділі соціокультурної діяльності відбулася презентація нового бібліотечного простору для біженців. Ознайомитися та скористатися усіма можливостями сучасної бібліотеки мали можливість представники із країн Іраку, Сирії, Афганістану, Судану, Саудівської Аравії та Російської Федерації.

Даний захід був ініційований заступником начальника Головного управління – начальником управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Максименко А.В, заступником начальника управління – начальником  відділу по роботі з шукачами захисту Голотенком В.А. та начальником відділу соціальної інтеграції Юзіком Є.С. Державної міграційної служби України в Одеській області з метою ознайомлення та можливості отримання у майбутньому інформаційних ресурсів, відвідування літературних заходів та прийняття участі у культурних проектах для представників іноземних держав у сучасній бібліотеці.

Під час зустрічі завідувач відділу соціокультурної діяльності Ольга Нагорнюк разом з перекладачем розказала усім присутнім про діяльність наукової бібліотеки, види інформаційних та культурних послуг, які вона надає своїм відвідувачам. Зокрема, мова йшла про курси української мови, які проводяться у відділі та здійснюються в рамках проекту «Рух захисту української мови», Волонтерську організацію «Green forest», яка щонеділі запрошує усіх бажаючих до бібліотеки на заняття з англійської мови, комп’ютерні курси - як для початківців, так і для тих, хто хоче займатися програмуванням у майбутньому.

До уваги іноземних відвідувачів бібліотеки також літературні зустрічі, презентації нових книг від українських видавництв, краєзнавчі заходи, які допоможуть ознайомитися і історією та культурними традиціями міста Одеси та Одеської області, історичні проекти, майстер-класи з різноманітної тематики. Бібліотека також запрошує до співпраці у проекті «Відкритий університет», в рамках якого слухачі можуть долучитися до зустрічей у літературному кафе, оволодінні майстерністю фотографа та тренінгах з медіаграмотності.

Головне управління ДМС в Одеській області