Про стан протидії нелегальній міграції на Черкащині

Про стан протидії нелегальній міграції на Черкащині

Про стан протидії нелегальній міграції на Черкащині

23 березня у рамках проведення цільових заходів щодо протидії нелегальній міграції під умовною назвою «Мігрант» в УДМС України в Черкаській області відбулася робоча нарада на чолі із заступником начальника Управління – начальником відділу у справах іноземців та осіб без громадянства В. А. Онищенком за участі співробітників сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління та керівників територіальних підрозділів міграційної служби у м. Черкаси.  

Протягом наради обговорили стан протидії нелегальній міграції в області та практичні результати від початку операції «Мігрант» у 2018 році.  

Так, протягом лютого, у м. Золотоноша співробітниками Золотоніського РС УДМС України в Черкаській області спільно з представниками правоохоронних органів було виявлено 4 громадян Молдови, які порушили строки перебування на території України. Всіх осіб було притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження. Ще одного порушника міграційного законодавства − громадянина Російської Федерації − теж притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Відносно нього прийняте рішення про примусове повернення. У найближчі 3 роки йому заборонений в’їзд в Україну.

Працівниками Звенигородського РВ УДМС України в Черкаській області видворено двох громадян Російської Федерації. Відносно них прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком на 5 років.

У березні Соснівським районним судом м. Черкаси прийняте рішення про примусове видворення з території України громадянина Азербайджану. Працівники Соснівського РВ у м. Черкаси супроводжували іноземця до Чернігівського ПТПІ, де порушник міграційного законодавства очікуватиме повернення на батьківщину.

Ще одного громадянина Азербайджану, який знехтував міграційним законодавством України, виявили співробітники Придніпровського РВ у м. Черкаси спільно з правоохоронцями у Черкасах. Відносно правопорушника прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком на 3 роки.

У м. Тальне міграційники разом із поліцією виявили 2 громадян Молдови, які порушили строки перебування на території України. Всіх осіб було притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 203. КУпАП, відносно них прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

Відповідатимуть перед законом і українці, які надавали в оренду житло іноземцям − порушникам міграційного законодавства. Двох співвітчизників, які сприяли незаконному перебуванню громадян Італії та Німеччини в Україні, працівники міграційної служби Черкащини притягнули до відповідальності за ст. 206 КУпАП. Їм доведеться сплатити штраф у розмірі 5 100 гривень.

Загалом із початку проведення практичного етапу операції «Мігрант» на території Черкаської області виявлено 153 порушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них 112 осіб притягнуто до відповідальності за ст. 203 КУпАП, 1 особу за ст. 204 КУпАП, 38 осіб за ст. 205 КУпАП, ще двох – за ст. 206 КУпАП.

Міграційниками спільно з правоохоронцями було виявлено 35 нелегальних мігрантів. Відносно 31 особи прийнято рішення про примусове повернення, 17 з яких виконано. Стосовно громадянина Російської Федерації та Азербайджану прийнято рішення про примусове видворення. П’ятьом іноземцям заборонено в’їзд на територію України, ще одного доставлено до ПТПІ.

Загалом на порушників міграційного законодавства накладено штрафів на суму 177 180 гривень.

Управління ДМС у Черкаській області