Про забезпечення прав внутрішніх переселенців говорили в Ужгороді

Про забезпечення прав внутрішніх переселенців говорили в Ужгороді

Про забезпечення прав внутрішніх переселенців говорили в Ужгороді

В Ужгороді в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбувся семінар «Права внутрішньо переміщених осіб та правова допомога в їх реалізації». Захід організований  за сприяння Ресурсного центру для підтримки та супроводу ВПО та ГО «Справа Кольпінга в Україні». У роботі семінару взяли участь радник міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Закарпатській області Анжела Бабкіна, перший заступник управління юстиції в області Іван Алмаші, фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Міграційну службу Закарпаття на заході представляла головний спеціаліст ГУДМС Наталія Андрейчик.

Нині в краї налічується майже 5 тисяч внутрішніх переселенців. До місцевих центрів та бюро правової допомоги ці люди найчастіше звертаються з питань отримання матеріальної допомоги, встановлення факту народження, отримання компенсації за винайм житла та сплату комунальних послуг, відновлення пенсій  та документів.

До міграційної служби краю з питань документування паспортом громадянина України звернулося 264 внутрішніх переселенців, 322 – вклеєно фото по досягненню віку, 1029 – документовано паспортом громадянина України для виїзду за кордон.

За підсумками семінару розроблено рекомендації щодо підвищення спроможності представників державних органів влади та громадських організацій ефективно працювати в сфері забезпечення дотримання прав внутрішньо перемішених осіб.

Головне управління ДМС у Закарпатській області