Прочани-хасиди завершують святкування Нового року на Черкащині

Прочани-хасиди завершують святкування Нового року на Черкащині

Прочани-хасиди завершують святкування Нового року на Черкащині

Постійна та налагоджена взаємодія, координація міграційної служби з поліцією Черкащини щовересня значно посилюється. Приводом стає прибуття великої кількості паломників-хасидів у м. Умань для святкування іудейського Нового року − Рош-га-Шана. Цього року свято припало на 9 −11 вересня.  Черкащани зустріли кілька десятків тисяч іноземних гостей. За дотриманням чинного законодавства, зокрема й у міграційній сфері, пильнують співробітники міграційної служби спільно з правоохоронцями.

І хоча 11 вересня − останній день святкування Рош-га-Шана, проте не обійшлося без адміністративних правопорушень з боку іноземців. Як наслідок – трьом громадянам Ізраїлю скорочено строк перебування в Україні. За результатами перевірок співробітниками Уманського РВ УДМС України в Черкаській області встановлено, що іноземці не мають підстав для тимчасового проживання, встановлених ч. 4−12 ст. 4 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

За порушення законодавства України та власну необачність прочани-хасиди змушені залишити територію України до 18 вересня.

Управління ДМС у Черкаській області