Проведено Десяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

Проведено Десяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

Проведено Десяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна - ЄС»

22 вересня 2017 року в м. Києві було проведено чергове Десяте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС», що проводиться відповідно до статті 15 Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

За результатами засідання обидві сторони зазначили, що зустріч підтвердила високий рівень виконання Угоди українською стороною.

У ході заходу європейська сторона відзначила відсутність передумов скасування безвізового режиму ЄС для України з огляду на належне виконання Україною своїх зобов’язань відповідно до Угоди про реадмісію з ЄС.

Більш того, представники Польщі та Нідерландів наголосили на відмінній взаємодії з Україною не тільки в сфері реадмісії, а й загалом у сфері міграції.

У відповідь Голова Української частини Спільного комітету з питань реадмісії Максим Соколюк підкреслив, що не зважаючи на наявність проблем в усіх сферах суспільно-політичного життя України, пов’язаних з окупацією Російською Федерацією Українського Криму, а також її неприкритою збройною агресією в окремих східних регіонах нашої Держави, компетентні органи України й надалі докладатимуть максимум зусиль для ефективної реалізації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб, оскільки належне виконання своїх міжнародних зобов’язань перед Європейським Співтовариством сьогодні є одним з пріоритетів міграційної політики України.

Участь у засіданні брали:

  • від української сторони – представники Державної міграційної служби, Адміністрації Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Міністерства фінансів та Міністерства юстиції;
  • від сторони ЄС – представники Європейської Комісії, а також ряду зацікавлених європейських країн, а саме, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Словаччини, Швеції, Бельгії, Румунії, Литви, Данії та Норвегії.