Результати діяльності за 5 місяців року підсумували в Управлінні ДМС України в Черкаській області

Результати діяльності за 5 місяців року підсумували в Управлінні ДМС України в Черкаській області

Результати діяльності за 5 місяців року підсумували в  Управлінні ДМС України в Черкаській області

12 червня 2018 року відбулася Колегія УДМС України в Черкаській області за результатами роботи 5 місяців поточного року.

На засіданні Колегії заслухали питання дотримання вимог законодавства під час здійснення провадження за заявами та поданнями з встановлення належності до громадянства України, оформлення набуття, прийняття, втрати громадянства України та виконання рішень за 5 місяців 2018 року. Серед актуальних питань також розглянуті: організація роботи з іноземцями та особами без громадянства, зокрема оформлення посвідок на тимчасове/постійне проживання з безконтактними електронними носіями у розрізі ПКМУ від 25.04.2018 № 321 та № 322; вдосконалення міжвідомчої взаємодії з питань протидії нелегальній міграції; взаємодія інформаційних систем ДМС та інших органів державної влади, питання фінансового забезпечення тощо. Окрема увага була приділена стану дотримання антикорупційного законодавства в Управлінні.

Начальник Управління І. В. Шапран зазначив, що попит на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон залишається сталим. Із початку року оформлено понад 51 тис.  закордонних паспортів та більше 53 тис. видано готових документів.

Завершилось засідання Колегії підведенням підсумків роботи за 5 місяців та визначенням основних завдань УДМС на ІІ півріччя 2018 року.

Управління ДМС у Черкаській області