Рік безвізу: скільки громадян на Полтавщині оформили біометричних документів

Рік безвізу: скільки громадян на Полтавщині оформили біометричних документів

Рік безвізу: скільки громадян на Полтавщині оформили біометричних документів

Безвізовий режим для України запрацював 11 червня 2017 року.

За рік з часу впровадження безвізового режиму в Україні зафіксовано 20 млн перетинів кордону з ЄС, що на 2,3 млн більше, ніж у минулі роки. З новим біометричним паспортом кордон перетнули понад 500 тис українців  (за інформацією речника Держприкордонслужби Олега Слободяна).

За перший рік безвізу Державна міграційна служба України оформила понад 5 мільйонів біометричних паспортів. Для порівняння, у попередні роки оформили до 2,5 мільйонів біометричних паспортів.

За період впровадження безвізового режиму, з 11 червня 2017 року й до 11 червня 2018 року, Управлінням Державної міграційної служби України в Полтавській області  оформлено більше 148 тисячі закордонних біометричних документів. За аналогічний період до безвізу  в межах 2016 - 2017 років  було оформлено лише  69,1 тисячі документів. Для порівняння, за 5 місяців цього року оформлено понад 65,4 тисячі закордонних паспортів, тоді як за аналогічний період 2017 року лише 39,4 тисячі.

У міграційній службі Полтавщини найбільше число оформлень паспорта громадянина України для виїзду за кордон в день сягає близько 700-ста. Загалом по області оформлюється в день в середньому 600 закордонних документів.

Ця динаміка є свідченням важливості прийнятого рішення Європи щодо надання статусу, який дозволив громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу, починаючи з 11 червня 2017 року.

Управління ДМС у Полтавській області