Рівненська міграційна служба інформує учасників проходження ЗНО про обов`язкову наявність ID-картки

Рівненська міграційна служба інформує учасників проходження ЗНО про обов`язкову наявність ID-картки

Рівненська міграційна служба інформує учасників проходження ЗНО про обов`язкову наявність ID-картки

Відбулися зміни у чинному законодавстві, згідно з якими отримати паспорт громадянина України є обов`язком особи, яка досягла 14-річного віку (зміни до постанови КМУ від 25.03.2015 № 302 затверджені постановою КМУ від 26.10.2016 № 745).

Нині учасники проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) повинні мати паспорт громадянина України (ID-картку) для реєстрації.

Отже, норма, що передбачала можливість подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта для реєстрації для участі у ЗНО особами, яким станом на 01 вересня року не виповнилося 16 років, скасована. Як відомо, реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 06 лютого і триватиме до 19 березня з внесенням змін до реєстраційних даних до 02 квітня.

25 січня до Рівненського  міськвідділу УДМС України в Рівненській області завітали журналісти Рівненського обласного телебачення. Знімальна група мала змогу познайомитися з майбутньою учасницею ЗНО Анастасією, ученицею Рівненської гімназії «Престиж», котра подавала документи на оформлення паспорта громадянина України.

Начальник відділу Людмила Петняк надала змістовний коментар стосовно  забезпечення пріоритетного оформлення та видачі паспорта громадянина України випускникам навчальних закладів. Керівник міськвідділу повідомила про проведення робочих зустрічей з директорами загальноосвітніх навчальних закладів Рівного та вирішення питання щодо організації прийому учнів в окремо встановлені години.    Людмила Петняк в інтерв`ю зазначила, що     виключення щодо обов'язкової наявності паспорта для реєстрації на ЗНО будуть діяти лише для деяких категорій учасників ЗНО. А саме, стосуватимуться тих, які не мали можливості отримати паспорт у зв’язку з проживанням на окупованих територіях, іноземців або осіб без громадянства.

Управління ДМС у Рівненській області