Рівненські міграційники провели інформаційну зустріч з іноземними студентами Національного університету…

Рівненські міграційники провели інформаційну зустріч з іноземними студентами Національного університету водного господарства та природокористування

Рівненські міграційники провели інформаційну зустріч з іноземними студентами Національного університету водного господарства та природокористування

6 грудня, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, спеціалісти Управління ДМС України в Рівненській області провели зустріч з іноземними студентами, викладацьким складом та працівниками міжнародного відділу Національного університету водного господарства та природокористування, що у місті Рівне.

В ході інформаційної бесіди працівники УДМС  роз`яснили іноземцям норми чинного законодавства стосовно порядку перебування на території України, вчасного документування  посвідками на тимчасове проживання та недопущення порушень адміністративного та кримінального характеру під час навчання.

Іноземці з Анголи, Еквадору, союзу Коморських островів, Лівії, Марокко, Гани, Туркменістану та Сьєрра-Леоне отримали можливість дізнатися про оформлення посвідок з безконтактним електронним носієм, про що розповіла головний спеціаліст у справах іноземців та ОБГ Анна Катран. Фахівець міграційного законодавства також роз`яснила допустимі терміни безперешкодного перебування на території України та своєчасної реєстрації місця проживання.

Керівник сектору юридичного забезпечення Христина Ковалик разом із завідувачем сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Олександром Власиневичем під час розмови наголосили присутнім про адміністративну відповідальність іноземців за порушення міграційного законодавства України відповідно. Також довели слухачам порядок проведення примусового повернення та примусового видворення з України іноземців та осіб без громадянства у визначених випадках допущення правопорушень у міграційній сфері.

Учасники бесіди обговорили основні аспекти законного перебуванняіноземців, які щороку бажають отримати освіту в Рівненському університеті.

Управління ДМС у Рівненській області