Робоча зустріч з питань нелегальної міграції

Робоча зустріч з питань нелегальної міграції

Робоча зустріч з питань нелегальної міграції

Державна міграційна служба України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ і який реалізує державну  у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Узагальнення адміністративної практики між органами державної влади є запорука ефективного функціонування державної політики в цілому. Саме з цього приводу і відбулась робоча зустріч 23 березня поточного року керівництва та представників центрального апарату ДМС України, ГУ ДМС України в Одеській області з судовим складом Одеського апеляційного адміністративного суду, Одеського окружного адміністративного суду, Приморського, Київського, Малиновського,  Суворовського судів Одеської області та Радою адвокатів Одеської області.

Під час зустрічі обговорювалися основні питання щодо проблематики законодавства у сфері затримання, документування нелегальних мігрантів та видворення, захищаючи при цьому права та свободи людини, надання тимчасового захисту біженцям та особам без громадянства.

Головне управління ДМС в Одеській області