Робота міграційників запоріжчини з протидії нелегальній міграції в літньому розпалі

Робота міграційників запоріжчини з протидії нелегальній міграції в літньому розпалі

Робота міграційників запоріжчини з протидії нелегальній міграції в літньому розпалі

Під час курортного сезону на узбережжі Азовського моря кількість відпочиваючих збільшується у 10 разів - від 200 тис. до 2 млн. осіб, що приваблює іноземців та осіб без громадянства, які у порушення діючого законодавства ведуть незаконну торгівельну та іншу діяльність. Більша частина таких порушників є нелегальними мігрантами.

З 4 по 6  липня в зоні відпочинку смт Кирилівка, що розташована в Якимівському районі Запорізької області, спільною робочою групою у складі працівників відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління, Якимівського РС УДМС України в Запорізькій області, співробітників Управління СБУ в Запорізькій області та Бердянського прикордонного проводились цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Робочою групою були перевірені бази відпочинку, ринки, заклади громадського харчування, кіоски фастфудів, в ході яких здійснено перевірку законності перебування в Україні більше ста іноземців та осіб без громадянства.

За результатами проведення профілактичних заходів, робочою групою було виявлено 4 іноземця, громадяни Вірменії, Узбекистану та одна особа без громадянства, які порушили правила перебування на Україні. У відношенні виявлених порушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято 1 рішення про примусове повернення за межі України.

Також було скорочено термін перебування в Україні 3 громадянам Азербайджану, у яких відсутні підстави для тимчасового проживання, встановлені частинами четвертою-дванадцятою статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Крім того, працівниками був перевірений один із ринків м. Мелітополя, де торгівельну діяльність овочами та фруктами у переважній більшості здійснюють громадяни Азербайджану. В ході проведеної перевірки було виявлено 5 громадян, які вже тривалий час порушують законодавство про правовий статус іноземців.

У відношенні вказаний осіб складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Управління ДМС у Запорізькій області