Розпочато оформлення біометричних документів іноземцям

Розпочато оформлення біометричних документів іноземцям

Розпочато оформлення біометричних документів іноземцям

10 вересня в Управлінні ДМС України в Черкаській області  розпочато прийом документів на оформлення іноземцям та особам без громадянства посвідок на тимчасове проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. 

«Першовідкривачем» в оформленні біометричної посвідки на тимчасове місце проживання пощастило стати камерунцеві Елвісу. У свої 33 роки він став студентом Уманського національного університету садівництва. До вступу у ВНЗ готувався ретельно: близько року вивчав українську мову у Кривому Розі, обирав навчальний заклад. У майбутньому теперішній першокурсник Елвіс мріє працювати за обраною спеціальністю у сфері банківської справи і страхування.

А от нідерландець Віллем вже понад 4 роки працює на Черкащині головним агрономом в одному із сільськогосподарських  підприємств. Швидко вивчив українську мову та майже асимілювався на Маньківщині. У 29 років зміг професійно реалізуватися саме в Україні.

Для обміну посвідки на тимчасове проживання цього дня звернулася і громадянка Російської Федерації Олеся. Своє життя пов’язує з Україною, адже дитинство пройшло у бабусі, яка досі тут проживає. Після закінчення школи вступила до ВНЗ в Україні, одружилася з українцем і вже понад 2 роки мешкає на Черкащині. Нововведення в оформленні біометричних документів іноземцям вітає, адже в руках триматиме не паперову посвідку, а сучасний біометричний документ у формі картки.

Іноземці вперше при оформленні посвідки проходили процедуру сканування відбитків пальців рук, фотографувалися та перевіряли  правильність заповнення заяви-анкети працівником підрозділу. У встановлений законодавством строк отримають біометричні документи нового зразка.

А от подати заяву на оформлення посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, можливо буде вже з 1 листопада 2018 року, до того часу іноземців документуватимуть посвідками на постійне проживання у формі книжечки.

Управління ДМС у Черкаській області