Розширене засідання колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання колегії Управління ДМС України  в Житомирській області

У Житомирі в приміщенні сесійної зали Богунської районної ради відбулося розширене засідання колегії по результатах роботи міграційної служби за 6 місяців 2018 року, в роботі якої взяли участь представники Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції, Житомирського прикордонного загону, Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА, керівники структурних та територіальних підрозділів, окремі головні спеціалісти УДМС.

Початку засідання колегії передували засідання Конференції трудового колективу УДМС України в Житомирській області та засідання Конференції обласної професійної спілки працівників Управління та територіальних підрозділів ДМС, в ході яких було обговорено ряд важливих питань та розглянуто і прийнято зміни до Статуту професійної спілки.

Відкриваючи засідання, начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько відзначив, що упродовж звітного періоду УДМС в області у взаємодії з правоохоронними органами та органами державної влади і місцевого самоврядування, вжито ряд заходів по реалізації державної політики у сфері міграції, громадянства та реєстрації фізичних осіб,  вжито ряд відповідних заходів щодо забезпечення виконання завдань, які покладаються на службу, зокрема, забезпечення заходів, що стосуються процесів реформування міграційної служби, в частині діяльності територіального органу.

У своїй доповіді керівник міграційної служби Житомирщини відзначив, що важливим напрямом реформування ДМС є посилення спроможності нашої держави щодо протидії нелегальній міграції, що обумовлене зростанням міграційного тиску в світі, зокрема в країнах ЄС.

Запроваджується видача іноземцям та особам без громадянства, які прибули в Україну з метою постійного або тимчасового проживання, документів нового покоління – посвідок на постійне та тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм.

Як зазначалось на колегії, Управлінням та його територіальними підрозділами з початку року прийнято майже 57 тисяч осіб з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та близько 20 тисяч громадян – з оформлення паспорта громадянина України у формі картки.

За надані населенню адміністративні послуги ДМС на рахунок місцевих бюджетів області перераховано коштів у сумі 20 млн. 559 тис. грн., що удвічі більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Також на колегії було приділено увагу питанню організації проведення профілактичних заходів щодо запобігання і протидії корупційних проявів.

У поточному році 51 працівник УДМС пройшов навчання за програмою короткострокового семінару «Запобігання корупції». Зазначено надважливість питання сумлінного виконання обов’язків, дотримання комунікаційного стандарту задля виключення надходження скарг на дії працівників міграційної служби.

На колегії заслухані керівники по напрямах роботи, виявлені недоліки, визначені терміни щодо усунення та покращання роботи.

Управління ДМС у Житомирській області