Розширене засідання Колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання Колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання Колегії Управління ДМС України  в Житомирській області

В Управлінні ДМС України в Житомирській області 7 травня відбулося розширене засідання Колегії по результатах роботи міграційної служби за 4 місяці 2018 року, в роботі якої взяли участь представники Управління превентивної діяльності Головного Управління Національної поліції, Житомирського прикордонного загону, Управління Служби безпеки України.

Відкриваючи засідання, начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько відзначив, що упродовж звітного періоду УДМС в області у взаємодії з правоохоронними органами та органами державної влади і місцевого самоврядування, вжито ряд заходів по реалізації державної політики у сфері міграції, у тому числі протидії нелегальній міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб.

На колегії відмічено, що Управлінням та його територіальними підрозділами упродовж 4-х місяців поточного року прийнято 39 тисяч 764 особи з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 13,5 тисяч – з оформлення паспорта громадянина України у формі картки, що удвічі більше за аналогічний період минулого року. В УДМС додатково встановлено 26 автоматизованих робочих місця, що дало можливість поліпшити якість надання адміністративної послуги з оформлення та видачі паспортних документів, скоротивши час обслуговування населення.

На рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі 12 млн. 691 тисяч грн. за надані населенню адміністративні послуги ДМС, що удвічі більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

До адміністративної відповідальності притягнуто 335 порушників міграційного законодавства, прийнято 86 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 22 –  із забороною в’їзду в Україну, відносно 3 іноземців прийнято рішення добровільно повернути їх до країн громадянської належності, 23 іноземцям скорочено термін перебування в Україні, 9 іноземців передано підрозділам Адміністрації Державної прикордонної служби України.

З 5 лютого по 30 квітня на території держави проведені цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», у ході яких працівниками територіальних підрозділів УДМС спільно з працівниками Національної поліції, УСБУ та Житомирського прикордонного загону притягнуто до адміністративної відповідальності 286 порушників міграційного законодавства, прийнято 69 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 17 із забороною в’їзду в Україну строком на 3 роки та 5 - із забороною на 5 років, 19 іноземцям скорочено термін перебування в Україні та районними судами області прийнято рішення про примусове видворення до країни походження відносно 4 іноземців.

По результатах засідання Колегії УДМС прийнято відповідне рішення.

Управління ДМС у Житомирській області