Селидівський міський відділ із робочим візитом відвідали представники Управління Верховного комісара…

Селидівський міський відділ із робочим візитом відвідали представники Управління Верховного комісара ООН

Селидівський міський відділ із робочим візитом відвідали  представники Управління Верховного комісара ООН

Днями керівництво Селидівського МВ ГУ ДМС України в Донецькій області провело робочу зустріч із представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців   (УВКБ ООН) в Україні Ольгою Юдіною.

На початку зустрічі Ольга Юдіна ознайомила співробітників міграційної служби із структурою та головними завданнями представника УВКБ ООН в Україні.

У подальшому спілкуванні сторони обговорили питання стосовно документування паспортами громадянина України осіб з непідконтрольної території України, осіб які проживають на лінії зіткнення та вимушених внутрішньо переміщених осіб. Під час спілкування були порушені питання стосовно відновлення втрачених та пошкоджених паспортів, заміна паспорта за непридатністю для подальшого користування, зміна прізвища після одруження/розлучення, а також вклеювання фотокарток до паспорта по досягненню 25-ти, 45-ти річчя. Окремо представників місії цікавили питання,  щодо документування паспортами громадянина України по досягненню 14 років, дітей із непідконтрольної території України, які проживають на лінії зіткнення або є вимушеними внутрішньо переміщеними особами.

У рамках свого візиту представник УВКБ ООН разом із співробітниками вручила паспорти громадянина України у вигляді ID-картки, мешканцям Ясиноватського району, які проживають у «сірій» зоні.

Насамкінець зустрічі начальник Селидівського МС Василь Бараненко висловив щиру вдячність представнику УВКБ ООН Ользі Юдіній за візит. Сторони домовились поглиблювати співпрацю та проводити відповідні зустрічі й надалі.

Головне управління ДМС у Донецькій області