Щоб не згаяти жодної хвилини

Щоб не згаяти жодної хвилини

Щоб не згаяти жодної хвилини

Черкащани активно тестують новий онлан-сервіс Державної міграційної служби України – «Анкета на біометричні документи онлайн». Сервіс «QR-код» дає змогу попередньо заповнити персональні дані для подальшого формування заяви-анкети для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру. QR-код необхідно роздрукувати на аркуші формату А4 та надати до підрозділу міграційної служби разом з іншими необхідними документами для оформлення паспорта.

Послуга для черкащан стала доступною з 11 грудня на сайті ДМС України → https://dmsu.gov.ua/services/qr.html. Охочих скористатися нею достатньо, адже, за словами користувачів, із однієї сторони – економиш свій час та працівників служби, з іншої – сам долучаєшся до формування заяви-анкети.

Надає перевагу цьому сервісу переважно молодь, для якої впровадження подібних електронних сервісів асоціюється із зручністю та доступністю отримання необхідних послуг. Оскільки використання сервісу не є обов’язковим, подати заяви на оформлення біометричних документів усі бажаючі можуть у традиційний спосіб – відвідавши обраний підрозділ міграційної служби, де працівник сам сформує заяву-анкету.

Управління ДМС у Черкаській області