Шукачам притулку в Україні нагадали про їхні права

Шукачам притулку в Україні нагадали про їхні права

Шукачам притулку в Україні нагадали про їхні права

Права мігрантів на притулок в Україні стали основною темою зустрічей, які відбулися в Пункті тимчасового розміщення біженців на Закарпатті з 10 по 12 грудня. З мешканцями ПТРБ на право просвітницькі теми поспілкувалися представники управління у справах іноземців та осіб без громадянства міграційної служби області, Мукачівського та Перечинського центрів з надання  безоплатної вторинної правової допомоги, Міжнародного фонду охорони  здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат - NEEKA”. Були організовані лекції стосовно особливостей національного законодавства про біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, а також гарантії прав людини відповідно до міжнародних стандартів.

Мешканці установи цікавилися станом розгляду їхніх заяв за захистом в Україні, можливостями для навчання, здобуття вищої освіти, працевлаштування. 

Наразі у закарпатському Пункті тимчасового розміщення біженців проживає 69 шукачів притулку, з них 25 дітей. На обліку міграційної служби краю перебуває 139 біженців та осіб, які потребують додаткового захисту.

Головне управління ДМС у Закарпатській області