Синергія навколо НАТО

Синергія навколо НАТО

Синергія навколо НАТО

Згідно із статтею 8 Закону України «Про основи національної безпеки України» курс на вступ до НАТО є одним з основних напрямів державної політики з питань національної безпеки, що передбачає збереження добросусідських відносин і стратегічного партнерства з державами світу.

Актуальність питання євроатлантичної інтеграції наразі не викликає сумніву. Перед українським суспільством постає завдання щодо послідовної реалізації цілей євроатлантичної інтеграції.

У цих умовах важливого значення набуває широке інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції. Водночас громадськість потребує роз’яснень щодо наслідків вступу України до НАТО.

Тож 28  листопада у Дніпрі відбувся політичний семінар – тренінг на тему «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції, організований Громадською лігою Україна –  НАТО за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

У тренінгу брали участь державні службовці обласних та міських виконавчих органів влади, дотичних до процесів євроатлантичної інтеграції, а також працівники районних державних адміністрацій Дніпропетровщини. 

Організатори семінару в ході тематичного тренінгу ділилися інформацією про стратегічні документи співробітництва України з НАТО – дорожню карту реформ в Україні. Знайомили з  інформаційними та законодавчими аспектами співробітництва України з НАТО, тощо.

На думку Сергія ДЖЕРДЖА  – голови Громадської Ліги Україна – НАТО, держава має більше приділяти увагу інформуванню населення щодо НАТО.

«Коли ти проінформований – ти озброєний. Озброєний проти інформаційної війни, яка ведеться проти України. Тоді є краще розуміння системи європейської безпеки, роль і місце України у цій безпеці.

Я думаю, що якщо держава і український народ взяли курс на інтеграцію в європейські структури, то це не лише економічні, політичні структури, це і структура безпеки, якою є НАТО», –  зазначив він.

Всі присутні на зустрічі взяли участь в активній та плідній дискусії, під час якої обговорили питання активізації співпраці з країнами – членами НАТО, зокрема Балтійськими країнами, а також військово – морської співпраці з НАТО та механізмів змінення точки зору громадян України щодо вступу до НАТО.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області