Спеціалісти міграційної служби консультували молодь у рамках Європейського дня боротьби із торгівлею…

Спеціалісти міграційної служби консультували молодь у рамках Європейського дня боротьби із торгівлею людьми

Спеціалісти міграційної служби консультували молодь у рамках Європейського дня боротьби із торгівлею людьми

21 жовтня в Запорізькому Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай» для студентів  професійно-технічних учбових закладів Запорізької області відбувся масштабний молодіжний квест «Подорожуй безпечно».

Захід пройшов у рамках Європейського дня боротьби із торгівлею людьми.

Під час квесту був організований ярмарок соціальних послуг допомоги постраждалим від торгівлі людьми, де правозахисники провели лекцію по вибору легальної роботи за кордоном і попередження можливих ризиків під час навчання або працевлаштування в зарубіжних країнах - трудова і сексуальна експлуатація, жебрацтво тощо.

Участь у цьому яскравому заході взяли і фахівці міграційної служби Управління ДМС області, які надавали присутнім консультації з питань оформлення закордонного  та внутрішнього біометричних паспортів і особливостей дотримання міграційних правил під час перебування за кордоном    - роз’яснили механізм оформлення ПМП, наголосили на обов’язковому отриманні робочої візи при виїзді на роботу за кордон.

Присутня молодь жваво цікавилася питаннями оформлення внутрішнього паспорта сучасного зразка у вигляді ІD-картки, його перевагами та перспективами у користуванні новими онлайн сервісами завдяки йому у майбутньому.

Поширення інформації про протидію торгівлі людьми серед молоді має на меті виявлення постраждалих від цього явища, його попередження та можливість отримання допомоги від громадських організацій і держави у рамках Національного механізму взаємодії.

Управління ДМС у Запорізькій області