Спільними діями міграційної служби та поліції Полтавщини видворено за межі України іноземця, який…

Спільними діями міграційної служби та поліції Полтавщини видворено за межі України іноземця, який порушував міграційне законодавство

Спільними діями міграційної служби та поліції Полтавщини видворено за межі України іноземця, який порушував міграційне законодавство

В ході проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» на території м. Полтави Управлінням ДМС України в Полтавській спільно з працівниками Управління патрульної поліції Полтавської області було виявлено громадянина Судану. Іноземець після відрахування з Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка втратив підстави для подальшого перебування в Україні та ухилявся від виїзду за межі України.

За виявлене правопорушення іноземця притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною першою  статті 203 КУпАП, а саме ухилення від виїзду з України після закінчення терміну перебування. Накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 грн., іноземцем сплачене.

Відносно громадянина Судану було прийняте рішення про примусове повернення за межі України з забороною в'їзду на 3 роки та зобов'язано його покинути територію України у встановлені терміни.

У відповідності до ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземець або особа без громадянства зобов’язані самостійно залишити територію України у строк, зазначений у рішенні про примусове повернення.

Але рішення про примусове повернення іноземець в установлені строки не виконав та переховувався від працівників Управління ДМС України в Полтавській області.

В результаті розшукових спільних дій міграційної служби, УСБУ в Полтавській області та Патрульної поліції Полтавської області громадянин Судану був виявлений, затриманий та доставлений до Октябрського районного суду м. Полтави за адміністративним позовом міграційної служби Полтавщини про примусове видворення іноземця за межі України.

На виконання рішення суду громадянина Судану поміщено до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Усвідомлюючи невідворотність подальшого його видворення з України іноземець придбав авіаквиток до Батьківщини.

15 червня УДМС України в Полтавській області спільно з ГУНП в Полтавській області доставлено суданця до Міжнародного аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського (Жуляни) та передано працівникам державної прикордонної служби України.

Рейсом FZ 728, сполученням Київ-Дубай, громадянин Судану видворений за межі України. 

Управління ДМС у Полтавській області