Співробітники Міграційної служби Вінниччини знайомили школярів з міграційним законодавством

Співробітники Міграційної служби Вінниччини знайомили школярів з міграційним законодавством

Співробітники Міграційної служби Вінниччини знайомили  школярів з міграційним законодавством

Упродовж вересня співробітниками Міграційної служби області у цілях проведення просвітницької роботи серед молоді, здійснено заходи щодо інформування учнів шкіл про вимоги міграційного законодавства.

Так, на початку учбового року, 4 вересня начальник УДМС Борис Наливайко провів лекцію студентам Вінницького інституту Університету «Україна» з питань міграційного законодавства, громадянства, реєстрації та документування паспортними документами з безконтактним електронним носієм.

У подальшому всіма без виключення керівниками районних відділів та секторів Міграційної служби проводилися аналогічні заходи у загальноосвітніх школах області.   

Державні службовці пояснювали учням окремі поняття міграційної політики держави, про оформлення паспортних документів вперше, поняття біометричних документів, про умови та причини збільшення міграційних потоків, у тому числі незаконних мігрантів. Про права та обов’язки мігрантів та найбільш вразливої її категорії, - біженців, які вимушені через військові конфлікти, революції та з політичних переконань шукати притулку в інших країнах. 

Поінформовано про заходи органів та підрозділів Державної Міграційної служби щодо подолання і протидії незаконної міграції. 

Учням та студентам наголошено про толерантне та поважливе ставлення до іноземців, у якому б статусі вони не перебували.

Із керівниками шкільних закладів було досягнуто домовленості щодо проведення систематичної інформаційно-роз’яснювальної роботи з учнями та студентами.

Управління ДМС у Вінницькій області