Тиждень права: фахівці міграційної служби Івано-Франківщини беруть участь у заходах, спрямованих…

Тиждень права: фахівці міграційної служби Івано-Франківщини беруть участь у заходах, спрямованих на покращення правових знань населення

Тиждень права: фахівці міграційної служби Івано-Франківщини беруть участь у заходах, спрямованих на покращення правових знань населення

В Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбувся круглий стіл на тему «Я маю право!» за участю представників територіального органу ДМС України та обласного управління юстиції. Присутні обговорили напрямки партнерства в рамках реалізації Всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО!», зокрема, проведення спільної роз’яснювальної роботи з метою покращення правових знань населення щодо реалізації та захисту своїх прав.

Присутня на круглому столі перший заступник начальникаГТУЮ в Івано-Франківській області Наталія Рожковецька  поінформувала присутніх про зміни у законодавстві  з питань виконання судових рішень, отримання аліментів.

Натомість головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення Управління ДМС України в Івано-Франківській області Ольга Соловйова  зосередила увагу присутніх на необхідності правового інформування населення щодо своєчасного оформлення паспорта громадянина України молодим людям, що досягли 14-річного віку, з метою безперешкодної реєстрації випускників закладів загальної середньої освіти для участі в ЗНО. Крім того, було додатково роз’яснено про функціонування на офіційному сайті ДМС України сервісу «Електронна черга», за допомогою якого громадяни мають можливість  оформити біометричні документи в оптимальний час. 

Учасники круглого столу обмінялися інформаційними матеріалами для розміщення їх на стендах територіальних підрозділів юстиції і міграційної служби та для спільного інформування населення на офіційних сайтах.

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права фахівці УДМС та територіальних підрозділів міграційної служби беруть участь у різноманітних публічних заходах і зустрічах в закладах освіти і трудових колективах, під час яких інформують громадян про аспекти чинного міграційного законодавства.

Управління ДМС в Івано-Франківській області