Тиждень права

Тиждень права

04.12.2017 року для учнів 9 та 11 класів Маріупольського міського ліцею Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області було презентовано загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО».

Учням було роз’яснено питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, ознайомлено зі зручними он-лайн сервісами Мінюсту, надано відповіді на запитання та вручено інформаційні буклети.

Присутні отримали інформацію щодо можливості оформлення паспорта нового зразка – у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, пілотного проекту державної реєстрації шлюбу у скорочені строки «Шлюб за добу», особливості вчинення нотаріальних дій за участю неповнолітніх осіб, а також права неповнолітніх при скоєнні по відношенню до них адміністративних та кримінальних порушень.

Участь у презентації проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО» прийняли представники Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Коноп Ю.А. та Семикопенко Н.В., головний спеціаліст Центрального РВ у м.Маріуполі ГУ ДМС України в Донецькій області – Лавріненко Т.С. та член Ради адвокатів Донецької області – кандидат юридичних наук - Резниченко В.О.

Щодо проведення в майбутньому зустрічей із населенням міст Донецької області, надання кваліфікованої консультації та роз’яснень з боку законодавства у сфері міграційної служби, в якості пропозиції, вважалось би доречним виготовлення інформаційних буклетів для населення яки б містили в собі перелік найважливіших пунктів прав та обов’язків громадян, які кожен громадянин при досягненні 14-річного віку повинен знати та дотримуватися.

Головне управління ДМС у Донецькій області